26 Mayıs 2016 Perşembe

Oya Aydoğan Kimdir?

Oya Aydoğan, 10 Şubat 1957 tarihinde Erzincan’da doğmuştur. Çocukluğu boyunca Beyoğlu'nda yaşamıştır. Annesinin adı Güldane Aydoğan’dır. Ayhan Aydoğan adında bir abisi vardır.
İlkokuldan sonra ortaokulu İstanbul Beyoğlu ilçesinde yer alan Fransız bir kız ortaokulunda okudu.
Sinema sektörüne 1972 yılında “Kabadayılar Kralı” adlı eser ile başlamıştır. 1980’li yıllarda şarkıcılığa da başlamıştır. 1975 yılında Alev Gün adıyla bir güzellik yarışmasına katılmıştır. 1976 yılında Ses Dergisi adında bir derginin düzenlediği Sinema Artisti Yarışması'na katıldı ve birinci oldu.

oya aydoğan kimdir? nerede doğmuştur?


İbrahim Tatlıses, Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur, Kemal Sunal gibi sanatçılarla filmler çevirdi.

"Bez Bebek" adlı dizide de oynamıştır. 2011 yılında Beyaz TV’de yayınlanan, şarkıcı Emel Müftüoğlu ile birlikte "Şekerli Kahve" isimli sohbet programının sunuculuğunu yaptı. Fransızca ve İngilizce bilmekteydi.

2015 yılında "Aşk Nerede" sinema filminde başrollerde Ayça Erturan ve Faik Ergin yer alırken, yapımın senarist ve yönetmenliği Semra Dündar'a aitti. Oyuncuların arasında Oya Aydoğan da bulunuyordu.

8 Nisan 2016 tarihinde vizyona giren ve Deniz Denizciler'in yönettiği "Türk Lokumu" adlı sinema filminde Mustafa Topaloğlu, Metin Yıldız, Muhlis Asan gibi isimlerle beraber rol almıştır.

Sırasıyla Haluk Ulusoy ve Latif Demirbağ ile evlenen Oya Aydoğan'ın sadece bir çocuğu vardır. Oğlu Gurur, Latif Demirbağ ile 1 yıllık evliliğinden olmuştur.

oya aydoğan neden öldü?


Oya Aydoğan'ın Vefatı
Oya Aydoğan, boğazına patates takılması sonucu kazayla aort damarını yırtmıştır. Aort damarı yırtılması tanısı ile acilen Ulus'taki Liv Hospital hastanesine kaldırılan ve ameliyat edilen Oya Aydoğan, 12 saat süren ameliyatın ardından yoğun bakıma alınmıştır. Çok uzun süre dayanamayan Oya Aydoğan 15 Mayıs 2016 Pazar günü sabaha karşı saat 07.15’te vefat etmiştir.

oya aydoğan ne zaman öldü?


Oya Aydoğan Kaç Yaşında Ölmüştür?
Oya Aydoğan, 59. doğum gününü kutladıktan 3 ay sonra vefat etmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder